İletişim Bilgileri

  • Adres

  • Telefon

  • E-mail


EVDE DİŞ ETİ BAKIMINIZI GERÇEKLEŞTİREBİLMEK İÇİN ÖNERİLER

EVDE DİŞ ETİ BAKIMINIZI GERÇEKLEŞTİREBİLMEK İÇİN ÖNERİLER
Icon

Diş etinde şişme, diş etinin kızarması veya koyu kırmızı görünmesi gibi diş eti sorunlarının erken dönem belirtilerini yaşasanız dahi diş hekiminiz bunu saptamadan önce bir sorun olduğunu fark etmeyebilirsiniz. Bu yüzden de diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz çok önemlidir. Diş hekiminiz muayene esnasında profesyonel incelemeyle diş eti sorunlarının belirgin olmayan belirtilerini belirleyebilir ve sorun daha ileriye gitmeden çözebilir.

Eğer diş hekiminiz diş eti sorununuz olduğunu belirlerse, bunu daha da ileriye gitmeden, evde alabileceğiniz önlemler ile nasıl durdurabileceğiniz ile ilgili önerilerde bulunabilir. Bunun dışında daha profesyonel tedavi önerilerinde de bulunabilir.

Tedavi başarısının anahtarı plakların temizlenmesini sağlayarak ağız bakımın iyileştirilmesidir.

Birinci adım doğru bir fırcalama tekniği ile diş ve diş etlerinizin temizliğinin sağlanmasıdır. Eğer ki ciddi bir diş eti sorununuz var ise diş hekiminiz ağzınızın genel temizliği için bir diş fırçası, ulaşılması zor alanların temizliği için ise farklı temizleme araçları veya fırçaları önerebilir. Örneğin; diş arası fırçaları, diş ipleri...

İkinci adım plakların uzaklaştırılmasına yardımcı olduğu klinik olarak kanıtlanmış olan sodyum bikarbonat içeren bir diş macununun kullanılmasıdır.

Eğer ciddi, sürekli ve sıklıkla belirti gösteren diş eti sorunlarınız var ise diş hekiminiz sodyum bikarbonat içeren bir diş macununun yanında, klorheksidin içeren bir ağız çalkalama suyunun kısa süreli kullanımını da önerebilir. Bu ürünler diş eti sorunlarına neden olan plakların  uzaklaştırılmasına ve diş eti bakımınıza yardımcı olarak diş eti sorunlarınızın kontrol altına alınması ve daha ciddi sorunlara yol açmasına engel olur.

Choose Your Color
You can easily change and switch the colors.